top of page

Viktig information om Escape Room.

Vad är Escape Room?

Escape Room är en typ av äventyr där deltagare blir ”inlåsta” i ett rum och behöver använda rummets föremål för att lösa en rad gåtor, hitta ledtrådar och komma ut, eller lösa en specifik uppgift inom 60-90 minuter (Tiden varierar beroende på rum)

 

Behövs några förkunskaper?

Nej, inga förkunskaper behövs. All information som behövs för att klara rummet finns inne i rummet om inte annan information ges under genomgången.

 

Att klara rummet inom tidsspannet är dock en utmaning för de flesta och därför är det  inte alla som förväntas klara det. Informationen för att klara pusslen är skriven på svenska, rummen kan även översättas vid behov.

 

Tillgänglighet / Ålder / Klädsel

Våra rum har inga avancerade fysiska moment och lämpar sig därför för alla över 15 år. Vissa delar i rummen kan uppfattas som skrämmande för yngre deltagare och vi rekommenderar ej att barn under 8 år besöker våra Escape Room. Barn under 15 år besöker oss tillsammans med en vuxen. 

 

Val av klädsel är fritt, men oömma och bekväma kläder rekommenderas. Vårt rum Skeppet kan av vissa personer uppfattas som svalt. En tjocktröja kan därför lämpa sig. Det finns stolar att sitta på i alla rum om någon deltagare behöver vila sig.

 

Rummen är inte vid en grundbokning tillgänlig för rullstol. Däremot vill vi att vår upplevelse ska vara tillgänglig för alla. Kontakta oss gärna på 0970-10 500 eller via info@novastage.se innan bokning så anpassar vi ert rum innan ankomst.

 

Om ni tror att er upplevelse hade blivit hjälp av att er spelledare är med er i rummet som guide istället för i kontrollrummet så går även det att ordna.

 

Blir man verkligen inlåst?

I vårt Escape Room så blir man inte bokstavligen inlåst. Detta på grund av säkerhetsskäl. (T.ex. vid brand eller annan fara). Om dörren är ”låst” så är den riggad på ett sätt att den enkel går att öppna inifrån.

 

Information om bildupptagning

Din spelledare följer  aktiviteten med hjälp av övervakningskameror. Detta dels av säkerhetsskäl, men även för att kunna sköta tekniken. Vid behov kan även spelledaren ge deltagarna ledtrådar. Inget av materialet spelas in, publiceras eller på annat sätt sparas om inte separat överenskommelse finns.

 

Ljuseffekter och rök!

I vår rum används effektrök. Vår rökvätska är vattenbaserad och helt ofarlig att andas in. Om du känner obehag av effektrök så skriv det i din bokning så avaktiverar vi röken för er.

 

I vissa rum används ofarliga laserstrålar av lägsta effektklass. Trots det så skall man inte titta in i laserstrålar och önskar att sällskapen iaktar försiktighet kring dessa moment.

 

Regler:

1. Inget våld behövs, var försiktig med alla saker i rummet. Detta inkluderar

möbler, lås, nycklar och annan rekvisita.

2. Inga mobiltelefoner får användas, det är inte tillåtet att ta bilder eller filma i

rummet.

3. Klättra inte på möbler, rummen är designade så att det inte behövs.

4. Vi önskar att pussel och lösningar inte avslöjas till andra.

5. Inga egna verktyg eller utrustning får användas för att lösa pussel.

 

Tänk på att:

När en nyckel eller kod har använts så är den förbrukad och behöver inte användas igen.

Ring oss

0970-10 500

Email 

bottom of page